Tai Chi Tao/ Qi Gong, Yin Yoga en Yoga NidraDKMN4920JPG


Tai Chi Tao/ Qi Gong
Tai Chi Tao/ Qi Gong lessen bestaan uit rustige, langzame en vloeiende bewegingen. De oefeningen

zijn gemakkelijk aan te leren en zijn voor iedereen uit te voeren. 

Het doel is:

 * Met plezier bewegen binnen je eigen mogelijkheden De oefeningen worden staand uitgevoerd, maar      het is ook goed mogelijk om ze op een stoel te doen. 

 * Bewust en met aandacht bewegen. Energie volgt de aandacht.

 * Ontspannen bewegen. We bewegen vanuit een ontspannen houding.              

De oefeningen zijn gebaseerd op de Vijf Elementenleer. De ogenschijnlijk gemakkelijke bewegingen hebben effect op het hele lichaam en geest. We doen diverse Qi Gong oefeningen en Tai Chi Tao series die de cyclus van de Vijf Elementen volgen. We beginnen iedere les met aandacht voor de houding en voor de gewrichten. 


Tai Chi Tao/ Qi Gong les 

Vanaf vrijdag 17 januari start ik weer met een nieuwe serie Tai Chi Tao/Qi Gong lessen in Centrum Santosha in Midlaren. De lessen bestaan uit 45 min. Tai Chi Tao/ Qi Gong oefeningen en we sluiten af met een liggende ontspanning.

Lestijden: Vrijdagochtend van 10.45 tot 12.00 uur
Kosten: Leskaart voor 10 keer € 100,=

Locatie: Centrum Santosha, Tolhuisweg 26 in Midlaren


Buitenlessen Tai Chi Tao/ Qi Gong

Vanaf zondag 29 maart start ik met buitenlessen in Zeegse. De lessen worden 1 x per 2 weken gegeven op zondagochtend van 10 uur tot ongeveer 11 uur. 

Locatie: Zandvlakte naast hotel De Zeegser Duinen in Zeegse. Parkeren als u met de auto komt kan in het dorp.

Kleding: Gemakkelijk zittende kleding, wat warm genoeg is. De bewegingen zijn langzaam.

Kosten: €5,= per keer.

Aanmelden is niet nodig. Wanneer een les vanwege weersomstandigheden of persoonlijke omstandigheden niet doorgaat vermeld ik het op deze pagina.


Wandelen in combinatie met Tai Chi Tao/ Qi Gong.

Gedurende de zomermaanden organiseer ik regelmatig een wandeling in combinatie met Tai Chi Tao oefeningen. Wandelen in een rustig tempo. We stoppen regelmatig om een oefening te doen. Aanmelden kan telefonisch of via de email.


Gastles op uw locatie

Het is ook om mij in te huren voor een gastles, waarbij ik begin met de filosofie achter de Vijf Elementenleer en vervolgens een les geef van 60 minuten. 

Duur les: 75 minuten

Kosten: € 100,= incl. 21 % BTW en reiskosten (binnen een straal van 20 km).


Cursus van 6 lessen

Wanneer u een groep en een locatie heeft kan ik een cursus van 6 lessen verzorgen. De kosten zijn dan € 50,00 per persoon (incl. 21% BTW). Minimaal aantal deelnemers: 6.Yoga Nidra

IMG_1643JPG

Yoga Nidra is een zeer diepe ontspanningsmethode. Liggend op een matje, warm toegedekt met een deken is het enige wat je doet mijn stem te volgen en je aandacht naar je lichaam te brengen. Het is de bedoeling wakker en alert te blijven, een toestand tussen slapen en waken in. Je komt hierdoor op een dieper bewustzijnsniveau, je keert naar binnen en vindt de rust en stilte in jezelf. Tegelijkertijd is je lichaam compleet ontspannen.

De lessen geef ik op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur.  De lessen starten weer op dinsdag 14 januari 2020.

Kosten: € 50,= voor 5 lessen

Locatie: Centrum Santosha, Tolhuisweg 26, Midlaren

Kleding: Gemakkelijke zittende kleding. Graag een handdoek meenemen voor op de mat. Warme sokken.


Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van Yoga die is gericht op het trainen van bindweefsel. Bindweefsel is stugger dan spierweefsel en heeft langere tijd nodig om te reageren. Je blijft langer in een houding, vaak 2 - 5 minuten. In die tijd zoek je voor jou de weerstand op in een bepaald rekgebied. Door middel van ademhaling en de zwaartekracht kun je mogelijk steeds wat verder in de houding zakken. Eventueel kun je je lichaam ondersteunen met hulpmiddelen. Ieder lichaam is uniek, niemand kan precies hetzelfde en het is belangrijk te leren luisteren naar jouw unieke lichaam en geest. Deze vorm van yoga is dus mindful. Je observeert wat er in jouw lichaam en geest gebeurt. 

Er is nog geen tijd bekend wanneer ik de Yin Yoga lessen ga geven. Als u belangstelling heeft kunt u contact opnemen. 


Yin Yoga en klankmeditatie


Samen met Dity Groenwold geef ik maandelijks een les Yin Yoga met aansluitend een klankmeditatie met klankschalen. We geven deze lessen in Praktijk Vind Verbinding, Bunnerveenseweg 5 in Bunne.

Datum: Woensdag 26 februari.
Tijd: 9.30 tot 11.30 uur.
Kosten: € 20,=.


Opgave voor de lessen kan via de email: info@qiflowzuidlaren.nl of telefonisch: 06-38984233.